isgtecrubeleri.com/dokumanlar/resimler/mobilreklam.png
Reklam
İŞ GÜVENLİĞİ TECRÜBELERİ

SICAK ÇALIŞMA TALİMATI

SICAK ÇALIŞMA TALİMATI

SICAK ÇALIŞMA TALİMATI

AMAÇ: Çalışanları, çevreyi ve yapılan işi, açık alev ve parlamanın oluşturabileceği büyük tehlikelere karşı korumaktır.

  1. Kaynak yapacak kişilerin kaynakçı sertifikalarına sahip olmaları gerekmektedir. Yapılacak kaynak türü ve niteliğine göre kaynakçı sertifikaları, kontrol mühendislerinin onayına sunulacaktır.

2.Tüm bu çalışmalar açık alev ve kıvılcım yaratacak her şey sıcak çalışma kapsamına girer. (Kaynak, oksijenle kesme, taşlama vs.)

3.Bu kapsama giren tüm çalışmalar öncesinde sıcak çalışma izini alınması gerekir. Sıcak çalışma izin belgesine tümüyle uyulması zorunludur.

  1. Sıcak çalışma alanında tedbir alındıktan sonra iş izni imzalanacaktır.

5.Yarıçapı 10 m. olan dairenin içinde yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı bir madde yoksa sıcak çalışma sakıncalı değildir. Gerekli önlemin dışında ekstra bir önleme gerek yoktur.

6.Parlama veya patlama riski varsa kaynakçının yanında yangın söndürme tüpü ve bir gözlemci bulunmak zorundadır.

7.Sıcak çalışma yapılan ortamda parlama veya patlama riski var olan durumlarda gözlemci iş bitene kadar elinde yangın tüpü bulundurmalı ve devamlı çevreyi parlama tehlikesine karşı kontrol etmelidir. İş bitiminde 15. dakika sıcak çalışma yapılan ortamdan ayrılmamalı ve kontrol etmelidir.15 dakika sonra ikinci bir kontrol için tekrar çalışma alanına dönmelidir.

8.Sıcak çalışma yapılan alandaki riskli bölgeler, gerektiği durumda yanmaz branda ile kaplanacaktır.

9.Sıcak çalışma öncesinde zemin kontrolü yapılır, gerekirse zemin ıslatılır.

10.Kaynak yapılan yerde karşılıklı açılan aralıklardan doğal havalandırma yapılmalıdır. Eğer doğal havalandırma yetmiyor ise şartlı (egzost fan sistemli) havalandırma yapılmalıdır.

11.Sıcak çalışma yapılan alana çakmak veya kibrit sokmak yasaktır.

12.Sıcak çalışma yapılacak ortam düzenli ve temiz olmalıdır. Eğer tozlu bir ortamda çalışılacaksa toz ortadan kaldırılmalıdır.

13.Sıcak çalışma yapılacak yerde yangın söndürücü ve mümkünse yangın hattına bağlı su hortumu hazır bulundurulmalıdır. Yangın tüpünün dolu olduğu kontrol edilmelidir.

14.İşe başlamadan sıcak çalışma formu okunmalı, belirtilen kişisel koruyucu ekipmanlar takılmalı, alınmış tedbirler uygulanmalıdır.

15.İş bitiminde çalışan ekipmanlarını toplamalı, etrafı kontrol etmeli, temizliğini yapıp alanı ekipmanlarıyla boşaltmalıdır.

16.Sıcak çalışma izinleri sadece 1 vardiya geçerlidir.

17.Kaynakçılar, kaynaklı imalat esnasında kaynakçı önlüğü takmalıdır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ