isgtecrubeleri.com/dokumanlar/resimler/mobilreklam.png
Reklam
İŞ GÜVENLİĞİ TECRÜBELERİ

Gemi Yapımı ve Tamir Bakım Onarımında Raspa Boya İşlerinde İş Güvenliği Önlemleri

Gemi Yapımı ve Tamir Bakım Onarımında Raspa Boya İşlerinde İş Güvenliği Önlemleri

1             Grid çuvalları diklere boşaltılırken 4 adet kanca takılarak kaldıracaktır. Kancalar kullanılmadan önce sağlamlığı gözle kontrol edilecek kanca ağzı açılmış, sapanı hasarlanmış ise kullanılmayacaktır.

2             Diklerin kilit, halat ve mapaları gözle kontrol edilecek, uygunsuz ise çalışma yapılmayacak ve iş güvenliği personellerine haber verilecektir.

3             Çalışmaya başlanmadan önce grid silolarının ayakları, korkulukları, merdivenleri gözle kontrol edilecek uygunsuzluk tespit edilirse iş güvenliği personellerine haber verilecektir.

4             Grit silolarının korkuluklarının üzerine çıkmak yasaktır.

5             Grit silosu üzerine iki adet dik konulması halinde dik üzerine çıkılmayacak durum iş güvenliği personellerine bildirilecektir.

6             Hava, grit ve boya hortumlarının bağlantıları sağlam bir şekilde yapılacak ve her bağlantı noktasına mutlaka kelepçe takılacaktır.

7             Silo ve boya pompaları ile çalışmaya başlanmadan önce rekor. maşon vb. bağlantı elemanlarının sağlamlığı kontrol edilecek çatlak, kırık vb. ise arıza giderilinceye kadar çalışma yapılmayacaktır.

8             Cherry picker yada vinç sepetlerinde yapılacak çalışmalarda  TS EN 361:2004standartlarına uygun paraşüt tipi emniyet kemeri kullanılmalıdır.

9             Çalışma sepetlerine çıkılmadan önce halatlar, mapalar ,kilitler, taban sacı, lastik darbe emiciler gözle kontrol edilecek uygunsuzluk tespit edilirse iş güvenliği personellerine haber verilecektir.

10           Sepette çalışma yapılacaksa işaretçi olmaksızın çalışmaya  başlanmayacaktır.

11           Cherry Pickerler e çıkmadan önce gerekli kontrollerin yapılması sağlanmalı, arızalı yada operatörü bulunmayan cherry pickerlere çıkılmayacaktır.

12           Sepet yada cherry pickerda yapılacak çalışmalarda kumlama hortumu yada boya hortumu sıkı bir şekilde sepete sabitlenecektir.

13           Kumlama sırasında EN 139 ve aparatları TS EN 14594 standartlarına uygun olan temiz hava beslemeli maskeler kullanılacaktır.

14           Raspa-boya sırasında gürültüye karşı TS EN 352-1 standartlarına uygun kulaklık kullanılacaktır.

15           Ambar içinde raspa yapılması halinde tüm elektrikli ekipmanlar ambar dışına aldırılacaktır.

16           Silo yakınında daima bir personel bulunacak ve asla silo yakınından ayrılmayacak, nozulcu tarafından kendisine verilen talimatları yerine getirecektir.

17           Nozulcu raspa sırasında etrafını kontrol edecek görmediği yere doğru hortumu tutmayacaktır.

18           Ambar içinde birçok kişinin raspa-boya yapması halinde herkes saat yönünde yada saat yönünün tersinde çalışacaktır.

19           Raspa-boya çalışanlarının tamamı TS EN ISO 20345 standartlarına ve S3 güvenlik kategorisine  uygun iş ayakkabısı kullanacaktır.

20           Kumlama ve boya hortumlarında hava varken kesinlikle tıkanıklık giderilmeye çalışılmayacak, bağlantılar ayrılmayacaktır .Basınçlı hava tahliye edildikten sonra tıkanıklık giderilecektir.

21           Gemi altında yapılan aydınlatmalarda 24 V kullanılacak, gerilimi düşürmek amacıyla kullanılan trafolar yerden yüksek bir yere konulacak ve 220 V elektrik kabloları yerden yürütülmeyecektir.

22           Raspa nozulu ve boya tetiği ile asla şaka yapılmayacaktır.

23           Silolarda raspa sonunda kalan gritler diklere boşaltılırken silonun tapası önceden gevşetilecek, silo askıdayken asla altında durulmayacaktır.

24           Atık gritler toplanırken, boya tenekeleri havuza taşınırken mümkün olduğunca bobcatler kullanılacak, bobcatler yalnızca operatörlük sertifikası olan kişilerce talimatına uygun olarak kullanılacaktır.

25           Atık gritlerin toplanması sırasında EN 149+A1:2010standartlarına uygun toz maskesi kullanılacaktır. Toz maskesi takan çalışanların sakallı olmaması gerekmektedir.

26           Kumlama ve hava hortumları kullanılmaya başlamadan önce elle ve gözle kontrol edilmeli, yumuşamış sertliğini yitirmiş yada deforme olmuş hortumlar kullanılmamalıdır.

27           Raspa boyaya başlanmadan önce havuz perdeleri kapattırılacaktır.

28           Boya ,solvent ve katkılar ağzı kapalı bir şekilde exproof havalandırma ve aydınlatmalı olan depolarda saklanacaktır.

29           Boya ,solvent ve katkılar bobcat yada forklift yardımıyla talimatlarına uygun olarak havuz içine taşınacaktır.

30           Boya tenekeleri açılırken çalışanlar kesilmelere karşı  TS EN 388 standardına uygun ve asgari  A ve B koruma fonksiyonları bulunan iş eldivenleri, kimyasalların zararlı etkilerine karşı  EN 140 standardına uygun yarım yüz maskeleri( EN 141 standardında A2B2, ABEK P3 filtreli) kullanacaklardır.

31           Boya hazırlanırken yakınında açık alev yakılmayacak, sigara içilmeyecektir.

32           Sıcak işlem yapılan bölgenin yakınına boya uygulanmayacak, sıcak işlemin  bitmesi beklenecektir.(yada sıcak işlem yapan kişi bekletilecektir.)

33           Boyanın uygulanması sırasında EN 136/AC standartlarına uygun tam yüz maskeleri(EN 141 standardında A2B2, ABEK P3 filtreli) kullanılacaktır. Filtreler tıkandıkça derhal yenisi ile değiştirilecektir.

34           Boya pompaları statik elektirk oluşumuna karşı harici olarak topraklanmalı ve harici topraklama pas tutmamış yüzeye tutturulmalıdır.

35           Kapalı alanlarda yapılan boya işleminin sonunda en az 2 gün boyunca kurutucular çalıştırılacaktır. İş güvenliği birimine haber verilip menhol ağzına giriş yasaktır tabelası astırılacaktır.

36           Boya atılmış tanklara iş güvenliği bölümünden izinsiz girilmeyecektir. Sıcak çalışma izni görülmeden tankta herhangi bir işlem yapılmayacaktır.

37           Boya pompasının tıkanmaması için her uygulamadan sonra solvent ile pompa sirküle edilecektir.

38           Boş boya tenekeleri gelişigüzel ortalığa bırakılmayacak ,kendileri için ayrılmış kazanlara konulacaktır.

39           Tüm raspa-boya ekipmanlarına her boya uygulamasından sonra bakım ve onarım yapılacaktır.

40           Menhol ve peç üstleri naylon ve karton gibi malzemelerle kapatılmayacaktır.

41           Yükseklik korkusu olan personel yüksekte çalıştırılmayacaktır.

42           Yüksekte yapılan çalışmalarda yukarıdan aşağıya malzeme atılmayacaktır.

43           Çalışan personel hiçbir şekilde elektrik ve mekanik arızalarına müdahale etmeyecek, yetkililere haber verecektir.

44           Çalışmaya başlamadan önce kullanılacak tüm ekipmanlar kontrol edilecektir.

45           Çalışma sırasında personeller birbiri ile şakalaşmayacaktır.

46           Çalışma alanları her zaman temiz ve düzenli tutulacaktır.

47           İş Sağlığı ve Güvenliği personellerinin kontrol etmediği ve teslim almadığı iskelelere çıkılmayacaktır.

48           Raspa silolarına bağlanmış olan basınçlı hortumlar en az iki adet zincirle bünyeye bağlanacaktır.

49           Havalandırmalar kapatılmayacak, iyi havalandırma sağlanmamışsa ilave tedbirler alınacaktır.

50           Karanlıkta çalışma yapılmayacak olup, iyi aydınlatılmamış alanlara girilmeyecektir.

51           Raspa hortum ve donanımları transferinde ip halat kullanılmayacaktır.

52           İskelede çalışırken ızgaralar kaldırılıp, kaydırılmayacaktır.

53           Raspa silolarına bağlanmış olan basınçlı hortumlar en az iki adet zincirle bünyeye bağlanacaktır.

54           Çalışma alanlarına asılmış olan güvenlik ve sağlık işaretlerine uyulacaktır.

55           Raspa işlemi esnasında ve sonrasında atıklar düzenli bir şekilde toplanacak ve çevreye zarar verilmeyecektir.

56           Tank giriş izni verilmemiş ve çalışma izni alınmamış alanlara girilmeyecektir.

 

raspa boya işleri

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ