isgtecrubeleri.com/dokumanlar/resimler/mobilreklam.png
Reklam
İŞ GÜVENLİĞİ TECRÜBELERİ

Midyeciler Tersanelerin Başının Belası

Midyeciler Tersanelerin Başının Belası

Midyeciler maalesef tersanelerin başının belası.  Midyeciler izinsiz girerek tersanelerden midye çıkarıyorlar. Midye çıkarmanın belki bir zararı yok ama bazıları bunlar içinde kötü niyetli ve tersaneye geldiklerinde ortalıkta bulunan metal eşya ne varsa alıp götürüyor. Bu çaldıkları malzemeleri hurda fiyatına satıyorlar.  Onlar için hurda olan malzemeler bazen tersane için değerli olabiliyor demir fiyatı 100TL olan bir malzemenin değeri bazen 30 milyon liraya kadar değerli olabiliyor ve o parça kolaylıkla bulunan bir parçada olmayabiliyor.

Bu nedenle tersaneler midyecilerin gelmelerini asla  istemezler.

Deniz altında 5 saat

Midye toplamak için 5 ile 40 metre derinliğe inebilen midyeciler hayata bağlayan tek şey yıpranmış, ilkel bir hava hortumu. Teknede sık arıza yapan eski model kompresör derinde çalışan midyeciye sürekli hava veriyor. Suyun altında fazla kalmak ve hızlı yüzeye çıkmaktan meydana gelen vurgun için hiçbir önlem alınmazken, köhne teknelerde ilkyardım çantası bile bulunmuyor. Tüm sualtı ve fizik kurallarını altüst eden uygulamalarla dalan midyeciler, sosyal güvenceleri olmadan günde 10 saat çalışıyor. Üstelik bunun en az 5 saatini su altında geçiriyor.

200 bin lira ceza borcu!

Midye toplamanın yasak olduğu İstanbul Boğazı’nda sahil güvenlik ve deniz polisi tarafından sık sık yakalanan toplayıcılılara büyük para cezaları kesiliyor. Marmara Denizi’ndeki aşırı kirlenme nedeniyle midye her zaman olluyor     çoğu kesilen cezalardan dolayı ,devlete borçlu. Sahil Güvenlik ve deniz polisi sürekli ceza yazıyor. Çoğunun 200 bin TL ceza borcu var. Hayatları boyunca bu parayı kazanamazlar.

Bilal BAŞKONUŞ

22.01.2019

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ