isgtecrubeleri.com/dokumanlar/resimler/mobilreklam.png
Reklam
İŞ GÜVENLİĞİ TECRÜBELERİ

İŞÇİ RAPOR ALMIŞ AMA İŞE GELMİŞ NE OLACAK

İŞÇİ RAPOR ALMIŞ AMA İŞE GELMİŞ NE OLACAK

Diyelim ki işçi doktora gitti ve doktor ona 10 gün rapor verdi daha sonra eve geldi ve işlerin yoğunluğundan kendini de iyi hissettiğinden tekrar çalışmak istedi.

               Bu durumda işveren söz konusu işçisinin çalıştığını SGK’ya bildirmesi şartır. Eğer işveren istirahatli olduğu süre içinde çalışan işçi için “çalıştı” bildirimini yapmazsa, SGK sigortalının raporlu olduğu süre içinde çalışmadığını kabul ederek, raporlu görünen işçiye rapor parası ödeyecektir.

               Bu da işverene ceza olarak geri döner cezası ise brüt asgari ücretin yarısı tutarında idari para cezasıdır. Böyle bir durumda, ayrıca işçiye ödenen rapor parası da SGK tarafından geri alınır.

             İstirahat raporu alan işçiye SGK para ödeyebilmesi için işveren e-bildirge sistemine 01 istirahat seçeneğini girmesi gerekir. Eğer işveren giriş yapmazsa SGK kullandı olarak kabul eder ve işçiye parasını öder.

                     Ayrıca SGK para ödemeye 3 günden itibaren başlar örneğin 4 günlük rapor alan bir işçiye 2 gün işveren 2 günde SGK para yatırır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Burak dedi ki:

    “Ayrıca SGK para ödemeye 3 günden itibaren başlar örneğin 4 günlük rapor alan bir işçiye 2 gün işveren 2 günde SGK para yatırır” Hocam çoğu işveren ilk 2 günün parasını yatırmıyor. Yasal olarak dayanak var mıdır kesinlikle yatıracağına dahil

    1. Bilal BAŞKONUŞ dedi ki:

      Burak bey bu gibi durumlarda ALO 170 i arayarak tam net bilgi alırsınız.

BİR YORUM YAZ