isgtecrubeleri.com/dokumanlar/resimler/mobilreklam.png
Reklam
İŞ GÜVENLİĞİ TECRÜBELERİ

Yük Gemi Ambarlarında Güvenli Çalışma.

Yük Gemi Ambarlarında Güvenli Çalışma.

Aşağıda yazılı uyarılara kulak asmayıp ölen, sakat kalarak çalışamaz duruma gelen birçok gemi insan vardır. Burada görev çalışandan çok, onlardan sorumlu amir kadrosuna düşmektedir. Personel sık sık uyarılmalıdır, buna rağmen gereken özeni göstermiyorsa sözleşmesinin feshine kadar giden prosedürlerin işletilmelidir.

001- Gemi merdivenleri en riskli yerlerdir inerken çıkarken dik merdivenler yerine eğer cvarsa daha korunaklı merdivenler kullanılmalıdır.

 

002 –

Ambara girmeden gaz ölçümü yapılmalıdır. Şüphelenilen bir durum varsa havalandırmadan giriş yapılmamalıdır. Özellikle zehirli gaz salan yüklerde dikkat edilmelidir. Bu basit uyarıya kulak asmayıp, üşengeçlik ya da sorumlu zabitanın acelesi yüzünden ambara gönderilip, hayatını kaybeden binlerce personel vardır. Buğday gibi tahıl taşıyan gemilerin ambarlarında patlayıcı tozlar birikebilir.

003-

Eğer ambara tek girilecekse, ambar girişine belirgin bir not bırakın ve ambarda olduğunuzdan bir başkasının da haberi olmasını sağlayın.

004-

Ambar giriş kaportası ve sabit olarak açık kalmasını sağlayan kilitleme mekanizmasının çalışır olduğunu kontrol edin. Asla kapağın ağırlığını kendiniz taşıyarak ambara giriş çıkış yapmayın. Ağırlığı taşıyamamanız durumunda üzerinize kapanarak sakatlanma ya da ölümünüze neden olabilir.

005-

Ambara iniş-çıkış için asla zarar görmüş, emniyetsiz merdivenleri kullanmayın. (acil durumlarda emniyet kemeri kullanarak girilebilir)

006 –

Ambara inip-çıkarken asla malzeme taşımayın. Her iki elinizde boşta olsun. Malzemeyi kurtarayım derken dengenizi kaybedebilir, ambara düşebilirsiniz. Kullanılacak alet edevatı el incesi yardımıyla ambara indirip, geri alabilirsiniz.

007 –

Ambarda iken asla sigara içmeyin. Bazı yükler, yanıcı gaz çıkararak patlama ve yangına sebep olabilir.

 

008

Ambar Kapakları açıkken mezarna üzerinde oturmayın. Kestirme olsun diye kısmen açık kapağın üzerinden yürümeyin. Dengenizi kaybedip ambara düşebilirsiniz.

 

00 9-

Ambar Kapağı tam olarak açılıp, bosaları vurulmadan mazernadan kafanızı uzatıp ambarı kontrol etmeyin. Hidrolik sistemindeki herhangi bir kaçak, kapağın boşalmasına ve kafanız aradayken kapanmasına sebep olabilir.

010-

Çalışırken her zaman baret takın. Ambara inip çıkarken kaportadan malzemenin kafanıza düşmesi halinde sizi korur.

011 –

Ambar kapağı hidrolik devrelerinden oluşacak yağ kaçaklarını her zaman temizleyin. Bu sızıntıya basıp ayağız kayabilir ve sakatlanabilirsiniz.

012-

Ambar içinde tel kullanılacaksa çok dikkatli olunmalıdır. Özellikle tween deck kapaklar açılıp-kapanırken kreynlerle birlikte teller kullanılır.Açıp-kapama işleminden önce kullanılacak telde; aşınma, dolaşma ve kesik kol olup olmadığı kontrol edilmelidir. Tel yenilenene kadar, operasyon iptal edilmelidir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ